• Aktive ansatte hos Allier Gruppen

Oppstemten bidrar til økt trivsel blant våre ansatte

Oppstemten bidrar til økt trivsel blant våre ansatte

Kategori

Som en av byens mest aktive bedrifter er det naturlig at Alliergruppen er hovedsponsor for Oppstemten. – Vi prøver å være aktive og få med oss så mange av våre 300 ansatte på de ulike turene, forklarer økonomimedarbeider Mette Gohs.

Allier gruppen består av de 12 selskapene Allier AS, Teknikon, Unik VVS, Bad.no, Anders O. Grevstad, Sotra Rør, Kaliber, Tevas, Rørhab Bergen, AOG Bygg og Monsen Elektro. I tillegg har Tevas et datterselskap som heter Prepart. Gruppen leverer totaltekniske entrepriser. Det 107 år gamle konsernet opererer i all hovedsak i bygg og anleggsbransjen på vestlandet, men når de ansatte vil på tur beveger de seg gjerne til andre landsdeler.

- Nå har jeg akkurat sendt ut påmelding og informasjon om Skarverennet, og vi drar gjerne på felles turer hvor vi besøker DNT hytter eller vi drar på andre hytteturer. Nå skal vi også i gang med ukentlig crossfit treninger. Det blir spennende å prøve ut, forklarer hun.

Ukentlige Oppturer
Men bedriften er også opptatt av hverdagstrening og de ansattes helse og trivsel. I 2015 ble bedriftsidrettslaget Allier Gruppen BIL etablert med tilbud innen fotball, golf, jegergruppe og turgruppen Opptur. Sistnevnte har i mange år hatt ukentlige turer til Ulriken, og organiserte disse turene i 2013 til stor glede for de ansatte.

Arvid Olsen, Knut Georg Flo, Mette Gohs og Erik Aschjen på tur
Foto: Arvid Olsen, Knut Georg Flo, Mette Gohs og Erik Aschjen i Allier Gruppen på tur

- Da turene ble mer organisert ble det også satt opp konkurranser, og premier til deltakere som blir med på minst 10 turer i året, i form av en ukjent bonustur. I fjor ble bonusturen en flott middag på Skyskraperen på Ulriken, hvor vi gikk fra Nattlandsfjellet og hadde quiz og konkurranser på veien opp, forklarer IKT ansvarlig for Allier Gruppen, Arvid Olsen.

Han har vært fast deltaker på tirsdagsturene, sammen med Mette Gohs. De forteller at det er en kjerne av kontorpersonell som går hver uke, men at også rørleggere og annet teknisk personell også er med når de har anledning.

- Vi går ofte like etter arbeidstid, og da er det gjerne verre for dem som er på jobb ute på anlegg å være med. Men vi har også en helt nytt treningsrom i kjelleren på Midttun som er tilgjengelig for alle ansatte, forteller Mette.

Treningsrom for ansatte i Allier Gruppen
Foto: Treningsrom for ansatte i Aller Gruppen


Kortere dørstokkmil
- Fordelen med å gå på tur rett etter arbeidstid er at man unngår å måtte krysse dørstokkmilen. Som gjerne blir veldig lang etter man har spist middag og slappet av i etterkant, humrer Arvid.

Han setter stor pris på de ukentlige turene, og har fått en unik mulighet til å observere arbeidet med Oppstemten.

- Vi er på god fot med nepaleserne som har bygget trappene. Når vi har gått tur har de hilst på oss, og latt oss passere selv om området egentlig var avsperret. Selve Oppstemten er blitt et flott sted å gå, og vi ser at flere bruker fjellet nå enn tidligere. Ulriken er blitt mer tilgjengelig for både eldre og andre som ikke har klart å bruke stien før, forteller Arvid.

Etter så mange år på tur har han også sett den store slitasjen som er oppstått på byfjellet de siste årene.

- Terrenget er godt nedslitt der oppe, så Oppstemten var et nødvendig tiltak, mener han.

-Ukentlig teambuilding
Den aktive kulturen i bedriften gir ikke bare gode helsegevinster for de ansatte. Trivselen øker også blant de ansatte.

- Vi har alltid noe å snakke om utover det faglige på arbeidsplassen. Hvorfor man ikke var med på forrige tur, eller om en blir med på neste, er enkle spørsmål som inkluderer og motiverer, også tar vi
alltid bilder på turene som vi deler på interne forum og kan prates om i pausene, forteller Arvid.

- Det blir litt som en ukentlig teambuilding for de ansatte, legger kommunikasjonsjef Anette Fondevik til.

- Også er det obligatorisk med en selfie på toppen, avslutter Mette med et stort smil.